Skip to main content

Na het overlijden

Laatste verzorging

Voor de laatste keer je dierbare wassen en aankleden kan een bijzondere ervaring zijn die je misschien niet uit handen wilt geven. Anders is er de mogelijkheid dit op een respectvolle wijze te laten verzorgen door collega’s waar ik mee samen werk.
Altijd blijft er de mogelijkheid om samen met de verzorgenden de overledene te verzorgen, denk maar aan de haren kammen, de sokken aantrekken of een lekker geurtje opbrengen.

Opbaring

Thuis kan dat met behulp van een bedkoeling. Het fijne daarvan is dat je op ieder moment afscheid kunt nemen, alleen of met betrokkenen, heel persoonlijk en dichtbij. Ik kom iedere dag kijken hoe dat gaat, dan hebben we ook de mogelijkheid om nog dingen te bespreken die voor jullie van belang zijn.
Mocht de voorkeur uitgaan naar het gebruik van een andere locatie, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

De kosten

De kosten van een complete uitvaart komen al gauw tussen de € 4.000 en € 10.000. De exacte prijs is uiteraard afhankelijk van de gekozen producten en diensten.

Belangrijke kostenposten zijn bijvoorbeeld de laatste verzorging en opbaring (thuis of in een uitvaartcentrum), een kist of opbaarplank, vervoer, rouwkaart, advertentie in een regionaal of landelijk dagblad, afscheidslocatie, live muziek, begraven of cremeren, condoleance met catering, grafmonument of urn.

Maatwerk

Na de inventarisatie van de wensen zal ik een voorlopige kostenraming maken.

Hierdoor houden we zicht op de kosten. Door mijn onafhankelijkheid van verzekeraars en leveranciers van producten en diensten probeer ik voor elk budget een passend afscheid te creëren.

Uitvaartverzekering

Je verzekering betaalt uit op basis van je polis en is bij iedere uitvaartverzorger te besteden. Je bent niet gebonden aan de partners van je verzekeringsmaatschappij. De mogelijke financiële consequenties kunnen we samen uitzoeken.

Mocht je willen weten wat de kosten kunnen zijn van een uitvaart naar de huidige wensen, dan kun je altijd contact met me opnemen. Ook is het mogelijk een vrijblijvende afspraak te maken voor een voorgesprek.